Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους

Μέσω βουλευτικής τροπολογίας στο ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη”, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη προχωράει η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των δήμων που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις, θέμα το οποίο είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr στα τέλη Νοεμβρίου. Με τη νέα ρύθμιση  (σ.σ. συμπεριλήφθηκε στο ν/σ ως άρθρο 54) με την οποία σε αντίθεση με τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου Κουρουμπλή (σ.σ. «κατά παρέκκλιση των άρθρων 72 και 176 του ν.
3852/2010») καταργούνται τμήματα των σχετικών άρθρων του Καλλικράτη (72 και 176) που υποχρέωναν τους δήμους να ασκούν ένδικα μέσα, δηλαδή πρακτικά να προσφεύγουν σε ανώτερο βαθμό, ώστε να ακυρώνονται οι δικαστικές αποφασεις.
Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση, δηλαδή μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για χιλιάδες συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά χωρίς την αίρεση νεότερων δικαστικών αποφάσεων.
Όπως σημείωνε η aftodioikisi.gr ρεπορτάζ του Noεμβρίου «πέραν της πολιτικής βούλησης προς αυτή την κατεύθυνση του νέου υπουργού Εσωτερικών, η επίσπευση της συγκεκριμένης ρύθμισης αναμένεται και λόγω του ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληρφορίες της aftodioikisi.gr, εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδικαστούν εκατοντάδες υποθέσεις συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων».
symvasiouxoi_arthto54
http://www.aftodioikisi.gr/nomothesia/psifistike-tropologia-gia-ti-monimopoiisi-xiliadon-simvasiouxon-stous-dimous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...