Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Γεννηματά: Δεν μας αφορούν οι προσκλήσεις Μητσοτάκη για “μέτωπα”

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε τον κύκλο της, όμως λύση δεν είναι η δεξιά πολιτική του κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε η κ. Γεννηματά. «Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο, αλλά λύση για την Ελλάδα δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Κοιτάξτε για παράδειγμα την στάση τους στα εργασιακά. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Χωρίς οι ίδιοι να εκφράζουν διαφωνία ή να αναλάβουν κάποια δέσμευση για το μέλλον. Και φυσικά τίποτε δεν έχουν να πουν για την καταστροφική περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ 2004-
2009. Η συντηρητική στροφή, η δεξιά παλινόρθωση είναι επιστροφή σε σκληρές, αντιλαϊκές, πελατειακές και ταυτόχρονα αντιπαραγωγικές, υφεσιακές πολιτικές».
Η κ. Γεννηματά ζήτησε αλλαγή των συσχετισμών στην κοινωνία και στη Βουλή, αλλαγή της κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής, εθνική συνεννόηση με μια νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας.
Ξεκαθάρισε ότι η αυτόνομη πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι στρατηγική επιλογή - και σημείωσε: «Ας κατανοήσουν όλοι, ότι δεν είμαστε ένα κόμμα «μπαλαντέρ», δεν στοχεύουμε σε ένα συμπληρωματικό ρόλο, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ρόλος που θα ήταν άλλωστε «μιας χρήσης». Μιλάμε για εθνική συνεννόηση, για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, γιατί όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Όχι να υπονομεύουν την προσπάθεια «απ' έξω». Με τον κόσμο της Αριστεράς, έχουμε πολλά στοιχεία που μας ενώνουν. Βαθιά, ιδεολογικά, ιστορικά. Με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, μας χωρίζει η τυχοδιωκτική στάση της ηγετικής του ομάδας και ο τρόπος που πολιτεύθηκε στα χρόνια της κρίσης».
Η κ. Γεννηματά απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη για κοινό μέτωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη Νέα Δημοκρατία.

«Οι προσκλήσεις για “μέτωπα” του κ. Μητσοτάκη δεν μας αφορούν. Όσοι μιλούν για μέτωπα, σύμπλευση ή συναγερμούς με την ΝΔ είναι οι μεγάλοι “χορηγοί” του ΣΥΡΙΖΑ. Του δίνουν το φιλί της ζωής, του εκχωρούν την παράταξη. Αυτό δεν θα γίνει. Δεν θα εκχωρήσουμε την παράταξη στον κ. Τσίπρα. Θα μας βρουν μπροστά τους. Κάθε μέρα και περισσότερους, κάθε μέρα πιο δυνατούς. Συνεχίζουμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και όσους αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει. Άνθρωποι που στηρίχθηκαν και τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, εφόσον αποδέχονται αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να δουλέψουν, να συμπορευτούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη.
Και βεβαίως, άνθρωποι που δήλωσαν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ή προτίθενται να το κάνουν στις επόμενες, δεν μπορεί να κόπτονται για την Κεντροαριστερά. Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη, τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία. Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
http://www.matrix24.gr/2016/12/gennimata-den-mas-aforoun-i-prosklisis-mitsotaki-gia-metopa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...