Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Διαβεβαιώσεις Τσίπρα στην ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα υπάρξει νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2019

Για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και το ίδιο περιμένει και από τους θεσμούς. Επίσης, σύμφωνα με κομματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπογράμμισε ότι:
  • Το ΔΝΤ οφείλει να επιμείνει με παρρησία στη θέση του για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος, και όχι να πιέζει για πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Σε μια περίοδο γενικευμένης αβεβαιότητας για την Ευρώπη, η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξή της δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη νομοθέτηση νέων μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2019. Αυτό θα τονιστεί και στις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.
  • Τα μέτρα για τους συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ αποτελούν αυτονόητο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και υποχρέωσή της απέναντι σε κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά και απέναντι στους νησιώτες του ΒΑ Αιγαίου που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.
http://www.topontiki.gr/article/198160/diavevaioseis-tsipra-stin-pg-syriza-den-tha-yparxei-nomothetisi-metron-gia-meta-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...