Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΤΠκΔ: Δάνεια “έκτακτης ανάγκης” σε δημοσίους υπαλλήλους -Ποια τα κριτήρια (upd)

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr (τις οποίες επιβεβαιώσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΤΠκΔ) σκοπεύει μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2017 να δώσει τη δυνατότητα σε δημοσίους υπαλλήλους να λαμβάνουν μικρά δάνεια «έκτακτης ανάγκης».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δάνεια, έως 5.000 ευρώ, θα δίνονται βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων ως “προκαταβολή μισθού”, κατ’ αναλογία με τη (θεωρητική) δυνατότητα που έχει ένας ιδιωτικός υπάλληλος.

Θα έχουν δε, χαμηλό επιτόκιο και μεγάλη περιόδο αποπληρωμής ώστε να μπορούν εύκολα να εξοφληθούν. Προς το παρόν, αναζητούνται οι πόροι και εκκρεμούν διαδικαστικές λεπτομέρειες, καθώς λόγω προεδρικού διατάγματος που είναι σε ισχύ από το 2014, δεν επιτρέπεται στο ΤΠκΔ, αν και έχει πλεόνασμα, να δίνει δάνεια «καταναλωτικού» χαρακτήρα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, ενδέχεται, καθώς στόχος είναι να αποφευχθεί η αλλαγή νομοθετικού πλαισίου που έχει επιβληθεί από τους δανειστές, να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση ή να βρεθούν άλλοι πόροι.
Το ύψος των κονδυλιών που θα βρεθούν θα καθορίσουν και τον αριθμό των δικαιούχων δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, στόχος είναι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να δίνονται δάνεια σε 15 χιλ. δημοσίους υπαλλήλους ετησίως.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/tpkd-daneia-ektaktis-anagkis-se-dimosious-ipallilous-poia-ta-kritiria-upd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...