Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

«Σπάνε» τα capital controls - Ανάσα στην αγορά

Μια πρώτη δέσμη μέτρων για την χαλάρωση των capital controls, την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, φαίνεται να δίνει ευκαιρία στην αγορά για μια βαθιά ανάσα.
Ουσιαστικά από τις 18 Νοεμβρίου απελευθερώθηκαν για μια σειρά Διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών, διπλωματικών αποστολών και πρεσβειών, οι απαγορεύσεις που είχε δημιουργήσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Ιουλίου του 2015, που είχε επιβάλλει τα capital controls. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Ημερησία, είναι το πρώτο μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου-ανάσα για την αγορά, το οποίο
βεβαίως θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της συμφωνίας για το χρέος.
Αναφέρεται ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας έχει αποστείλει εισήγηση στον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για την άρση κάποιων από τους περιορισμούς για ελληνικές εταιρείες οι οποίες δυσκολεύονται στις καθημερινές τους συναλλαγές.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι υπάρχουν προτάσεις από τις τράπεζες για αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου στα 500 ευρώ και δυνατότητα ανάληψης 2.000 ευρώ μηνιαίως. Κάτι τέτοιο όμως «κολλάει» στο γεγονός ότι το τραπεζικό σύστημα και η οικονομία δεν έχουν ακόμη σταθεροποιηθεί και υπάρχει αβεβαιότητα η οποία παρατείνεται λόγω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
http://www.enikos.gr/economy/421017,Spane-ta-capital-controls-Anasa-sthn-agora.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...