Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Προς «κόψιμο» επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια

Την αλλαγή του προνοιακού «χάρτη», όπως άλλωστε επιθυμούν και οι Θεσμοί προκειμένου να συναινέσουν στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι θα γίνουν περικοπές σε επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια.
Μιλώντας στον Real FM ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι «πρέπει να ξαναδούμε μερικά επιδόματα που δίνονται, αν δίνονται με σωστό τρόπο. Όταν μιλάμε για πρόνοια μιλάμε για λεφτά που πρέπει να πηγαίνουν σε φτωχούς ανθρώπους, αν υπάρχουν λοιπόν χρήματα που πηγαίνουν στη μεσαία τάξη δεν είναι αυτός ο σκοπός της πρόνοιας» και
διευκρίνισε πως «δεν πρόκειται να κοπούν επιδόματα αναπήρων και οικογενειακά επιδόματα. Κάτι τέτοιο είναι αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση.
Επιπρόσθετα ο υπουργός Εργασίας σημείωσε για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης «Τα εισοδηματικά κριτήρια δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε ως κριτήριο το που θα δίνουμε τα επιδόματα το πολύ χαμηλό επίπεδο που είναι για το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης. Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης θα το πάρουν όχι οι φτωχοί αλλά οι πάρα πολύ φτωχοί».
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...