Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Η νεα Δικαστική Ένωση Ανώτατων Δικαστών και Εισαγγελέων ασπίδα για την δικαιοσύνη και την κοινωνία

Η Ένωση αυτή με ανακοίνωση της ενημερώνει τους δικαστές και εισαγγελεις ότι εκδόθηκε η αποφαση του ειρηνοδικείου με την οποία αναγνωρίζεται η ίδρυση της και τους καλεί να εγγραφούν ως μέλη της.

Κατά γενική παραδοχή από όλους τους δικαστικούς και νομικούς κύκλους, η Ένωση αυτη θα έχει μεγαλο κύρος, αφού το προεδρείο της και τα μέλη της είναι ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και επίσης θα έχει και αποτελεσματικότητα στις επιδιώξεις της αφού έχει και την στηριξη της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΕΝΩΣΗ
ΑΝΩΤΑΤΩΝ & ΑΝΩΤΕΡΩΝ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Δικαστικό Μέγαρο Αρείου Πάγου
Λεωφ. Αλεξάνδρας 121
11522 Αθήνα
Τηλ. 210.6419.119
Fax 210.6419.121
E-mail: biblio@areiospagos.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2016
Αναγνωρίσθηκε με την υπ΄ αριθμ. 450/2016 διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών η νέα Δικαστική Ένωση Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων.
Καλούμε τους συναδέλφους να εγγραφούν στην Ένωσή μας.
Στόχος μας είναι να διαχειριστούμε τα ζητήματα της Δικαιοσύνης με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σύνεση, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις, όπως αρμόζει στη δικαστική μας ιδιότητα, να προστατεύουμε το κύρος και την ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών, να εξασφαλίσουμε τις προοπτικές για την ανεμπόδιστη άσκηση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων και να διασφαλίσουμε θετικό αποτέλεσμα στα νόμιμα – θεσμικά αιτήματά μας.
Όχι μόνο δεν διακατεχόμαστε από πνεύμα ανταγωνισμού προς τις άλλες Δικαστικές Ενώσεις, αλλ’ αντίθετα διακατεχόμαστε από πνεύμα συνεργασίας και ενότητας προς όλες τις λοιπές Δικαστικές Ενώσεις και το αντίστοιχο αναμένουμε και από εκείνες.
Δεν κατανοούμε ούτε θα ακολουθήσουμε τη συγκρουσιακή τακτική ορισμένων συναδέλφων εναντίον της Ένωσής μας, η οποία είναι αδικαιολόγητη, καθώς και νομικά αβάσιμη, δεδομένου ότι ασκούμε το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, για την ίδρυση επιστημονικού σωματείου – δικαστικής Ένωσης (άρθρα 12 και 89§5 του Συντάγματος και 78 επ. Α.Κ.). Άλλωστε, το ίδιο νόμιμα έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν και άλλες ομοειδείς Δικαστικές Ενώσεις, όπως π.χ. η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χωρίς ουδόλως να τίθεται θέμα διάσπασης, αφού τα μέλη της τελευταίας, όπως και της δικής μας Ένωσης παραμένουν ως μέλη και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (επίσης ο Σύνδεσμος Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών Λειτουργών, που είχε ιδρυθεί το 1984 και έχει πλέον διαλυθεί εν τοις πράγμασι, λόγω μη υπάρξεως μελών του – Α.Κ. 104 εδ. β’).
Αιτία της ίδρυσής της Ένωσής μας αποτέλεσε, πέραν των άλλων, η παντελής έλλειψη εκπροσώπησης των Ανωτάτων Δικαστών στο Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (σε αντίθεση με όλες τις άλλες Δικαστικές Ενώσεις, στις οποίες προΐσταται ως Πρόεδρος Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός, ανεξαρτήτως του αριθμού των ψήφων, που έλαβε προσωπικά καθώς και η μη προσήκουσα προβολή και προώθηση των ιδιαιτέρων θέσεων και αιτημάτων των Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων.
Οι εγγραφές των μελών στην Ένωσή μας μπορούν να γίνονται είτε στα γραφεία της Ένωσης (Άρειος Πάγος, 2ος όροφος, γραφ. 205) είτε με αποστολή σχετικής αίτησης στο Fax 210.6419.121, είτε με Ε-mail στο biblio@areiospagos.gr.
Για την προσωρινή Διοίκηση
Ο Πρόεδρος

Γεράσιμος Φουρλάνος

Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου

κ.α.α.

λόγω κωλύματος

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος

Χρυσούλα Παρασκευά

Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Κατσανάς




Εφέτης

https://olympia.gr/2016/11/25/%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=i_dikastiki_enosi_anotaton_dikaston_kai_isaggeleon_aspida_gia_tin_dikaiosini_kai_tin_kinonia&utm_term=2016-11-25

1 σχόλιο:

  1. Η ένωση αυτή είναι παράνομη,διότι το άρθρο 89 παρ.5 του Συντ. ομιλεί γιά ένωση(ανά κλάδο) και όχι γιά ενώσεις και ψευδεπίγραφη,διότι στο καταστατικό της προβλέπει την εγγραφή και κατώτερων δικαστών,ενώ στερείται κύρους διότι είναι το προσωπικό σωματείο της προέδρου του ΑΠ,η πλειοψηφία των δικαστών του οποίου της γύρισε την πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...