Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Κουτσούμπας: Οποια συμφωνία για το χρέος θα συνοδευτεί με νέα μέτρα

Τους πολίτες και τους εργαζόμενους να βάλουν τέρμα στο σύστημα που όπως υποστήριξε, «αναπόφευκτα γεννά την εκμετάλλευση, τις κρίσεις και τους πολέμους» και να κατευθύνουν όπως σημείωσε τις μαχόμενες δυνάμεις στην ανατροπή του καπιταλισμού και στην οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου σε κομματική ομιλία του στο Ρέθυμνο ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Παράλληλα επανέλαβε την άποψη του ότι η όποια συμφωνία για το χρέος θα συνοδευτεί από νέα μέτρα.
Στην ομιλία του ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε χαρακτηριστικά :
«Όσο για το ζήτημα του χρέους, που αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, επιβεβαιώθηκε ότι η όποια διευθέτηση, που πιθανά να προκύψει ως
συμβιβασμός ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, θα συνοδευτεί με πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και πιθανά με ένα νέο 4ο μνημόνιο που θα φορτωθεί μαζί με τα προηγούμενα στις πλάτες του λαού. Φυσικά η όποια συμφωνία για το χρέος δεν θα αφορά την ανακούφιση του ελληνικού λαού, αλλά τη δυνατότητα επιδότησης των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδύσεων του κεφαλαίου»
Στην ομιλία του ο κ Κουτσούμπας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμπλήρωση 98 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ λέγοντας μεταξύ άλλων, «98 χρόνια αγώνες, θυσίες, στερήσεις, διώξεις που κατέθεσαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στην υπόθεση του σοσιαλισμού για να οδηγηθεί σ' αυτήν τη ζωή, και όχι στη δευτέρα παρουσία, η εργατική τάξη στην εξουσία».
Έκανε ακόμα αναφορά σε σειρά δημοσιευμάτων του Ριζοσπάστη ενώ μίλησε για τους αγώνες και τις δεσμεύσεις του ΚΚΕ για την ανάπτυξη όπως είπε, της ταξικής πάλης.
«Όλη η πολύμορφη δραστηριότητα για τα 100 χρόνια του Κόμματος στοχεύει στην απόκτηση ιστορικής γνώσης και μνήμης, ιδιαίτερα από τους νέους και τις νέες, τέτοιας γνώσης που θα τροφοδοτήσει τη θέληση για δράση, για ταξική πάλη στις ημέρες μας» είπε χαρακτηριστικά .
Ακόμα υποστήριξε ότι η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα μπορεί να συμβάλει, « στο να απομακρυνθεί από την ιστορική αλήθεια, η τέφρα της ταξικής σκοπιμότητας του κεφαλαίου και της ψευτοαριστερής -με ηττοπάθεια- προσαρμογής σε αυτή».
Από το Ρέθυμνο ο κ Κουτσούμπας απάντησε και σε όσους υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για τα άμεσα προβλήματα, τις άμεσες διεκδικήσεις, ότι τα παραπέμπει όλα σ' ένα μακρινό ή και ουτοπικό σοσιαλιστικό μέλλον, σε συνδυασμό με την προσπάθεια καπηλείας αγώνων ή της σχέσης του ΚΚΕ με ηρωικές στιγμές της ταξικής πάλης κάνοντας λόγο για συκοφαντία.
«Η ιστορία ενός κόμματος στη σχέση του με το εργατικό, το λαϊκό κίνημα δε διαμορφώνεται ευκαιριακά, συγκυριακά, προπαγανδιστικά, τυχοδιωκτικά» είπε, υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις του ΚΚΕ με το λαό και τη νεολαία οικοδομήθηκαν μέσα από αγώνες .
Και από το Ρέθυμνο ο γραμματέας του ΚΚΕ έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας υποστηρίζοντας ότι υπέγραψε την πλήρη υποταγή της χώρας μας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Για μια ακόμα φορά ο γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε να φύγει η χώρα μας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ καλώντας τους πολίτες σε διαρκή πάλη
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=114266794

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...