Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν η δεύτερη αξιολόγηση

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε οΓερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου Πιερ Μοσκοβισί μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
«Είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, παραπέμποντας στο Eurogroup του Δεκεμβρίου για περαιτέρω συζητήσεις όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα.  Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων τόνισε ότι οι θεσμοί
επιστρέφουν στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα προκειμένου να συνεχίσουν την αξιολόγηση, αλλά και να την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν.
Ο γάλλος επίτροπος τόνισε πως «είναι επιθυμητό και εφικτό να έχουμε μια συνολική συμφωνία το Δεκέμβριο, ώστε να επιστρέψουμε από το 2017 στην σταθερότητα και στην εμπιστοσύνη».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι έχουν συνολικά χορηγηθεί 173 δισεκ. ευρώ από ESM και EFSF στην Ελλάδα. «Είμαστε μακράν ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας». Ο επικεφαλής του ESM ανέφερε ότι θα καταθέσει προτάσεις το Δεκέμβριο για την ελάφρυνση του χρέους.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...