Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

‘Εφη Αχτσιόγλου: Το alter ego του Γιώργου Κατρούγκαλου, υπουργός Εργασίας

Είναι μόλις 31 ετών και είναι το νεότερο μέλος, και μάλιστα εξωκοινοβουλευτικό, της νέα κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Η Έφη Αχτσίογλου, η δικηγόρος από τα Γιαννιτσά όλο το προηγούμενο διάστημα ως διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εργασίας και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης ήταν παρούσα σε όλες τις σκληρές διαπραγματεύσεις σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. με τους δανειστές ως alter ego του Γιώργου Κατρούγκαλου. Παράλληλα εχει υπηρετήσει και ως μέλος των Διοικήσεων του ΟΑΕΔ και
του ΑΣΕΠ.
Είναι νομικός με διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Έχει εργαστεί, επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 ως το 2013, καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου. Έχει δώσει σειρά διαλέξεων επί των εργασιακών σχέσεων και έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικές και ευρωπαϊκές νομικές επιθεωρήσεις.
Γεννημένη το 1985 στα Γιαννιτσά, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.
Ανήσυχη από τα εφηβικά της χρόνια
‘H Έφη (Ευτυχία) Αχτσίογλου, από τα εφηβικά της χρόνια έδειχνε… ανήσυχη και είχε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά, πάντως, ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.
Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Αρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Επιπρόσθετα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Μέχρι να κατέβει στην Αθήνα ως διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Εργασίας πέρυσι το καλοκαίρι ασκούσε δικηγορία στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια ήταν συνεργάτης της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες. Ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης και πλέον είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Το όνομά της ήρθε πρώτη φορά στη δημοσιότητα όταν στις δημοτικές εκλογές του 2014 υπήρξε φημολογία ότι μπορεί να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της επιλογής του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αθήνα.

Είναι νομικός με διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/efi-axtsioglou-to-alter-ego-tou-giorgou-katrougkalou-ipourgos-ergasias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...