Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Φάλαινες: Μένουν λίγες ώρες! LA

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Επί 30 χρόνια, η Ιαπωνία κατασφάζει χιλιάδες πανέμορφες φάλαινες, παρά τη διεθνή απαγόρευση. Αλλά τώρα μπορούμε επιτέλους να τη σταματήσουμε.  

Αυτή τη στιγμή, σε μια ιστορική παγκόσμια διάσκεψη για τη φαλαινοθηρία, η Αυστραλία ηγείται μιας συμμαχίας χωρών για να κλείσει το παράλογο νομικό κενό που επιτρέπει στην Ιαπωνία να συνεχίσει τη φαλαινοθηρία, ισχυριζόμενη ότι το κάνει για «επιστημονικούς σκοπούς»!  

Μία-δύο ψήφοι μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα. 
Αν πιέσουμε τώρα μερικές από τις χώρες-κλειδιά και παραδώσουμε 1 εκατ. υπογραφές στους εκπροσώπους τους λίγο πριν την ψηφοφορία –δηλαδή σε λίγες ώρες– μπορούμε να σταματήσουμε οριστικά τη σφαγή φαλαινών!  

Πάτα εδώ για να σταματήσουμε τη σφαγή
Η κατάσταση έχει ξεφύγει: η Ιαπωνία πρόσφατα δολοφόνησε 200 έγκυες φάλαινες, ενώ εντοπίστηκε ιαπωνική ιστοσελίδα που πουλούσε παράνομα κρέας φάλαινας στο εξωτερικό!  

Η αρχική απαγόρευση της εμπορικής φαλαινοθηρίας επιτρέπει στην Ιαπωνία να σκοτώνει κάθε χρόνο έναν μικρό αριθμό φαλαινών για επιστημονικούς σκοπούς. Όμως, στην πραγματικότητα αυτό έχει μετατραπεί σε ένα παραθυράκι που εκμεταλλεύονται γιαπωνέζικοι στόλοι φαλαινοθηρικών για να βγαίνουν κάθε χρόνο για κυνήγι.  

Ακόμη και ένα διεθνές δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η φαλαινοθηρία της Ιαπωνίας δεν έχει καμία σχέση με την επιστημονική έρευνα και είναι εντελώς παράνομη. Τώρα, η Διεθνής Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (IWC) έχει όλα τα μέσα που χρειάζεται για να τους σταματήσει, ενώ η Βραζιλία προτείνει τη δημιουργία ενός καταφυγίου που θα επιτρέψει στις φάλαινες να πολλαπλασιαστούν και να επιβιώσουν ως είδος. Οι κυβερνήσεις συναντιούνται αυτήν τη στιγμή. Ας αναλάβουμε δράση: 

Πάτα εδώ για να σταματήσουμε τη σφαγή
Το κίνημά μας έχει μια μακρά και σημαντική ιστορία στην προστασία των θαλασσών μας και των εκπληκτικών θαλάσσιων οργανισμών που εξαρτώνται από αυτούς. Σε κρίσιμες στιγμές, έχουμε επέμβει και έχουμε χρησιμοποιήσει τη δύναμη των πολιτών για να ταράξουμε τα νερά. Ας δώσουμε άλλη μία μάχη!  

Με ελπίδα,   Luca, Nic, Lisa, Danny, Carol, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...