Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Η Deutsche Bank σκοτώνει τίγρεις; RA

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Τράπεζες χώνουν εκατομμύρια για να χτίσουν ένα βρόμικο εργοστάσιο άνθρακα, ακριβώς δίπλα σε ένα παρθένο δάσος όπου ζουν μερικές απ’ τις τελευταίες τίγρεις της Βεγγάλης. Είναι το χειρότερο παράδειγμα της αποκοπής μας απ’ τη φύση και της παρανοϊκής απληστίας των πολυεθνικών, αλλά μπορούμε να το σταματήσουμε.

Με το που διέρρευσε η έκθεση του ΟΗΕ που καταγγέλλει το σχέδιο στο Μπαγκλαντές, επικοινωνήσαμε με τις διεθνείς τράπεζες. Και τώρα τρέχουν να βρουν τρόπους για να προστατεύσουν το όνομά τους από το παγκόσμιο σκάνδαλο. Αν αυτή τη στιγμή πιέσουμε την Deutsche Bank, την Allianz και τις άλλες

εμπλεκόμενες τράπεζες, μπορούμε να σπιλώσουμε τόσο αυτό το σχέδιο που οι επενδυτές θα το εγκαταλείψουν μια για πάντα.   

Τόσο η JPMorgan όσο και η Crédit Agricole έχουν αποσυρθεί από παρόμοια έργα στο παρελθόν. Βοήθησε να συγκεντρώσουμε 1 εκατ. κραυγές για να σώσουμε τις τίγρεις και να κάνουμε τους γενικούς διευθυντές των τραπεζών να τα μαζέψουν και να φύγουν.

Πάτα εδώ για να σώσουμε τις τελευταίες τίγρεις

Το Σάνταρμπανς είναι το μεγαλύτερο δάσος μαγκρόβιων στον κόσμο και από τα λίγα μέρη στη Γη με πάνω από εκατό τίγρεις Βεγγάλης.Έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, επειδή αποτελεί ένα οικοσύστημα με μοναδική βιοποικιλότητα. 

Η UNESCO και οι ειδικοί συμφωνούν ότι η κατασκευή του κολοσσιαίου εργοστασίου άνθρακα Rampal ακριβώς δίπλα θα βλάψει σοβαρά και το δάσος μαγκρόβιων και τα ζώα που ζουν εκεί. 

Η JPMorgan Chase έχει μια πολιτική που δεν της επιτρέπει να βλάπτει Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ενώ η Deutsche Bank αρνήθηκε στο παρελθόν να χρηματοδοτήσει ένα παρόμοιο έργο που έβαζε σε κίνδυνο τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Η Crédit Agricole έχει υποσχεθεί να μην επενδύσει στο Rampal! Όμως, βοηθάει στο να συγκεντρωθούν τα χρήματα για το θανατηφόρο έργο, παρόλο που γνωρίζει ότι θα είναι περιβαλλοντική καταστροφή! Ας τους ξεσκεπάσουμε τώρα για να τους αναγκάσουμε να αποσύρουν τη στήριξή τους. 

Ακτιβιστές της περιοχής δίνουν αγώνα για να εμποδίσουν το εργοστάσιο και ζητούν τη βοήθειά μας. Ας συγκεντρώσουμε 1 εκατ. φωνέςγια να σώσουμε τις τίγρεις από τον βρόμικο άνθρακα:

Πάτα εδώ για να σώσουμε τις τελευταίες τίγρεις

Ήδη γνωρίζουμε αρκετά για την απειλή της κλιματικής αλλαγής, αλλά μόλις που έχουμε αρχίσει να κατανοούμε άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα: την απώλεια της βιοποικιλότητας. Είναι ξεκάθαρο ότι, για να επιιώσουν τα περίπλοκα οικοσυστήματά μας, πρέπει να προστατέψουμε τα λίγα παρθένα μέρη που απομένουν στη Γη. Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να τα εκθέσουν στην πιο ρυπογόνο ενέργεια που υπάρχει! Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας να νικήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών στο Σάνταρμπανς. 

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Risalat, Iain, Alice, Christoph, Luca, Fatima, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...