Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ο Βύρων Πολύδωρας το πρόσωπο - έκπληξη για ΕΣΡ

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας φαίνεται πως είναι η πρόταση- έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Αντιπρόεδρος θα προταθεί ο Ροδόλφος Μορώνης, τον οποίο είχε προτείνει στην προηγούμενη διάσκεψη των προέδρων ο Βούτσης για πρόεδρο ΕΣΡ.
AdTech Ad

Ενώ κυβερνητικές πηγές δια διαρροών προανήγγειλαν νωρίτερα μία πρόταση που η ΝΔ δε θα μπορούσε να αρνηθεί, ανακοινώνοντας ότι το πρόσωπο αυτό θα έφτανε στο Μαξίμου στις 12, πριν λίγη ώρα την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου, όπου βρίσκεται ήδη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος
Βούτσης, πέρασε ο κ.Πολύδωρας.
Ο κ.Πολύδωρας, ο οποίος ήταν υφυπουργός Προεδρίας αρμόδιος για θέματα τύπου επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και κυβερνητικός εκπρόσωπος, από πέρυσι το Φεβρουάριο με κείμενο του είχε στηρίξει το νόμο Παππά και φαίνεται πως την τελευταία εβδομάδα και ειδικά μετά την απόφαση του ΣτΕ υπήρξαν επαφές με το Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικοινωνία έγινε την Πέμπτη με πρωτοβουλία Τσίπρα ο οποίος και μίλησε για μισή ώρα με τον Πολύδωρα. Θέση του κ. Πολύδωρα ήταν πως θέλει να βοηθήσει στα εθνικά θέματα και πως δεν τον ενδιαφέρουν τα υπουργεία. Έπειτα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον κ. Παρασκευόπουλο στο Μαξίμου και "κλείδωσε" χθες η συνάντηση μετά τον Αη Στράτη.
Υπενθυμίζουμε πως, ο κ. Πολύδωρας σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είχε δηλώσει πως με το «νομοσχέδιο Παππά», τίθενται κανόνες εφαρμογής της συνταγματικής νομιμότητας και μπαίνει τέλος στην ασυδοσία των «νταβατζήδων», όπως έλεγε και ο Κώστας Καραμανλής.
«Είναι ωραίο να καταγγέλλεται ανέξοδα η "διαπλοκή" καναλαρχών-τραπεζιτών και συστημικών κομμάτων, καθώς και προστατευομένων προσώπων, που "κοσμούν" κατ' επάγγελμα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σαλόνια. Νόμιζαν, αρχηγοί και στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι μπορούν να τα πράττουν δημοκοπούντες και αβλαβώς. Αλλά έρχεται η ώρα της αλήθειας. Αυτή είναι τώρα», συμπλήρωνε ο κ. Πολύδωρας.
«Όσοι και όποιοι προβάλλουν ωρυόμενοι, με δουλόφρονα φανατισμό μάλιστα, διάφορα «προσχήματα» δικονομικού τύπου για αναρμοδιότητα της Βουλής και άλλα κούφια παρόμοια, που αποσκοπούν στη διαιώνιση του καθεστώτος των βαρόνων της «διαπλοκής», απλά, όχι μόνον αποκαλύπτονται αλλά και εκτίθενται αυτοεξευτελιζόμενοι», τόνιζε ο κ Πολύδωρας .
Στόχος της κυβέρνησης είναι να πιέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, για την οποία θα συζητήσει η Διάσκεψη των Προέδρων στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ τη Δευτέρα.
«Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της Ν.Δ να συμβάλει στη συγκρότηση του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία κωλυσιεργίας», τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.
Από τη ΝΔ εν τω μεταξύ και πριν γίνει γνωστό ότι μεταβαίνει ο κ.Πολύδωρας στο Μαξίμου, είχαν διαμηνύσει πως θα συναινέσουν στη συγκρότηση ΕΣΡ μόνο εφόσον πρώτα αντικατασταθεί ο νόμος Παππά.
“Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.
Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια”, ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωση της.
Πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι η θέση της ΝΔ δεν αλλάζει μετά την επίσκεψη Πολύδωρα στο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά λειτουργίας της Δημοκρατίας.
Η πρώτη αντίδραση της ΝΔ για την υποψηφιότητα Πολύδωρα, ήρθε από τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ  Γιώργο Κουμουτσάκο. "Πρώτα αποκατάσταση της συνταγματικότητας και  πλήρης επιστροφή των  αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ και μετά η σύνθεσή του"  έγραψε στο twitter του μετά την είδηση για την πρόταση στον Βύρωνα Πολύδωρα να αναλάβει την προεδρία της Αρχής.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/poludwras-sto-maksimoy-gia-esr.4343422.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...