Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Μπαλάφας: «Δεν λειτουργεί η υπηρεσιακή πυραμίδα στο δημόσιο»

«Στο ζήτημα της Δημόσιας διοίκησης προχωράμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις που έχουμε από το νόμο 4336/15 από τη συμφωνία του περσινού καλοκαιριού δηλαδή, όπως ο νόμος Βερναρδάκη, που προωθεί την αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika Fm και πρόσθεσε: «Δημιουργούμε ένα Μητρώο Στελεχών με αντικειμενικά κριτήρια από όπου θα επιλέγονται τα στελέχη της Δημόσια Διοίκησης, η αξιολόγηση, η βαθμολογική
εξέλιξη,
όλα προωθούνται με αντικειμενικό τρόπο. Και προσπαθούμε να δούμε πως τα μέτρα αυτά θα εξειδικευθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Νομίζω ότι ειδικά στο θέμα της Δημόσιας Διοίκησης ο κ. Σόιμπλε κάνει λάθος. Η κύρια παθογένεια που έχει η Δημόσια Διοίκηση κατά την γνώμη μου, είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα, τέτοιο που δεν λειτουργεί η υπηρεσιακή πυραμίδα, δηλαδή η αναφορά στον προϊστάμενο και όχι στο “μέσον” του, αυτόν που τον τοποθέτησε εκεί. Έχει αμβλυνθεί δηλαδή η λειτουργία του Δημοσίου Υπαλλήλου ως λειτουργού.
Τα “ψυγεία” των δημοσίων υπαλλήλων σταμάτησαν επί των ημερών μας. Στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν πειράξαμε κανέναν, όχι ότι κάναμε χάρη σε κανένα, κάναμε το αυτονόητο και έχουμε μάλιστα πολύ καλή συνεργασία με όλους τους Γενικούς Διευθυντές και τις υπηρεσίες».
Ακολούθως, τοποθετήθηκε και για άλλα θέματα
Για τις τηλεοπτικές άδειες και την απόφαση του ΣτΕ
«Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε σαφή αποτελέσματα της συζήτησης και των αποφάσεων του ΣτΕ. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι εμείς θέλουμε αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί. Αναμένουμε φυσικά και τις αποφάσεις του ΣτΕ και δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της δικαιοσύνης. Θυμάστε στο πρόσφατο παρελθόν περιπτώσεις παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη με παραδικαστικά κυκλώματα, εκείνη την εποχή δεν είμασταν εμείς κυβέρνηση. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε. Οι μόνοι που δεν επιτρέπεται να κατηγορούνται για παρεμβατικότητα είναι η σημερινή κυβέρνηση. Μάλιστα με υπερβολική μη παρεμβατικότητα αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα, όχι μόνο στον χώρο της δικαιοσύνης. Μιλάω γενικότερα, μας κατηγορούν διάφοροι, ότι προωθούμε αντικειμενικές διαδικασίες και δεν προωθούμε τα «δικά μας παιδιά» σε χώρους όπως στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης.
Δεν υπάρχει δυνατότητα, εάν η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αυτή της αντισυνταγματικότητας να προχωρήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και μπορεί να υποθέσει κανείς ότι θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο ήδη το ίδιο το συνταγματικό δικαστήριο έχει χαρακτηρίσει ως παράνομο ότι παραβίαζε δηλαδή το άρθρο 15 που λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός χωρίς άδεια.
Τονίζω, ότι προχωρήσαμε τα πράγματα σε ένα διαγωνισμό που έγινε με αδιάβλητες διαδικασίες. Η δική μας επιθυμία είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία».
Για την κριτική της αντιπολίτευσης
«Η ΝΔ και ορισμένα στελέχη της αλλά και ο επικεφαλής της ο κ. Μητσοτάκης, μου δίνουν την αίσθηση ότι θεωρούν ότι ήταν ιδιοκτησία τους το κράτος και οι κυβερνητικές ευθύνες και θεωρούν ότι κάποιοι παρανόμως μπήκαν στο σπίτι τους και θέλουν να τους διώξουν… Λειτουργούν με ένα τέτοιον αέρα. Εδώ είχαμε τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και θεωρούν ότι δεν μπορεί άλλος να κυβερνήσει πέραν του γνωστού δικομματικού δίδυμου που είχαμε γνωρίσει επί δεκαετίες. Αυτή είναι η ιδιοκτησιακή αντίληψη του κ. Μητσοτάκη, μετά μάλιστα από μια δεύτερη  εκλογική αναμέτρηση και την ανάληψη των κυβερνητικών ευθυνών από εμάς και έχοντας ήδη υπογράψει μια δύσκολη συμφωνία, ενώ η ΝΔ είχε χάσει με 7,5 μονάδες. Όλα αυτά είναι φραστικά και πολιτικά παραληρήματα της αντιπολίτευσης».
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/balafas-den-leitourgei-i-ipiresiaki-piramida-sto-dimosio-ti-tha-allaxoume/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...