Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ανάπτυξη 2,5%-3% προέβλεψε για το 2017 ο Γ. Σταθάκης

Την πρόβλεψη ότι κατά το 2017 η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5%-3% επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, επικαλούμενος την πορεία των οικονομικών δεικτών στη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων. Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.
Μιλώντας στην 1η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με την εταιρεία «Συμεών Τσομώκος ΑΕ», ο κ.Σταθάκης επισήμανε ότι «το δεύτερο τρίμηνο 2016 είναι το πρώτο, στη διάρκεια του οποίου έχουμε θετικό πρόσημο σε σχέση με αμέσως προηγούμενο. Υπάρχει βεβαιότητα ότι η ίδια πορεία θα συνεχιστεί και
στο τρίτο τρίμηνο, με ισχυρές ενδείξεις και για το τέταρτο. Η εικόνα τριών διαδοχικών τριμήνων με θετικό πρόσημο θεωρείται τάση που διαμορφώνει πλέον μονιμότερη προοπτική για την οικονομία».
Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα δάνεια», ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι οι τράπεζες έχουν πλέον στα χέρια τους όλα τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι οι στόχοι έχουν τεθεί και είναι διατυπωμένοι μέχρι το 2019 και αφορούν την απομείωσή τους κατά 40% έως το τέλος αυτής της περιόδου. «Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων φαίνεται να μπαίνει για πρώτη φορά σε ένα πλαίσιο σταθερής διαχείρισης με προοπτική αποκλιμάκωσής τους τα επόμενα τέσσερα χρόνια», σημείωσε.
Σχετικά με το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, επισήμανε ότι με βάση τις επιδόσεις του 2015-2016 αυτό εφαρμόζεται και έχει αποτελέσματα. «Δεν υπάρχουν αποκλίσεις, είναι ένα στέρεο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Υπάρχει ισχυρή βεβαιότητα ότι ο βασικός στόχος για δημοσιονομική σταθεροποίηση και τον τρόπο κατανομής των βαρών δείχνει να προχωράει ακριβώς όπως είχε σε αδρές γραμμές σχεδιαστεί» είπε.
Για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, σημείωσε πως σύντομα αναμένεται και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, «που συμβολίζει την πλήρη επιστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα».
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων, ο υπουργός επισήμανε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου για την ίδρυση επιχείρησης σε μία μέρα» και μάλιστα γι' αυτές που δεν απαιτούν συμβολαιογραφική πράξη στα κέντρα μίας στάσης. «Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο και θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου. Αυτή τη λειτουργία θα την πάρουν τα επιμελητήρια», κατέληξε.
 http://www.eklogika.gr/news/Anaptuksh-2-5-3-proevlepse-gia-to-2017-o-G-Stathakhs-13-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...