Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας: Άνοιγμα μέσω Αυτοδιοίκησης ενόψει εκλογών 2019 -“Καταστροφικές επιλογές το 2014”

Ειδική αναφορά στην αυτοδιοίκηση έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Προχώρησε σε “αυτοκριτική” δίνοντας ταυτόχρονα «γραμμές» σε κομματικά στελέχη, ιδίως από το χώρο της αυτοδιοίκησης, ώστε να εστιάσουν το βλέμμα τους στην κοινωνία αλλά και στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές του 2019, που για το κόμμα θα αποτελέσουν την επόμενη μεγάλη εκλογική «μάχη». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε τα εξής:  “…Η δεύτερη σημαντική απόφαση που δεν υλοποιήθηκε ήταν το άνοιγμα και η αντιστοίχηση του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα τη περίοδο πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης όπου έπρεπε να ρίξουμε όλο το βάρος, κυριάρχησαν απόψεις φοβικές, απόψεις περιχαράκωσης. Η αλήθεια είναι ότι και από τη πλευρά της ηγεσίας γίνανε ορισμένες λάθος επιλογές που τροφοδότησαν αυτό το κλίμα φοβίας στην ένταξη νέων μελών. Ωστόσο πολλές από τις επιλογές μας ιδίως στις δημοτικές εκλογές αποδείχτηκαν επιλογές καταστροφικής αυτοπεριχαράκωσης. Και οφείλουμε από τώρα να δουλέψουμε με σχέδιο συγκροτημένο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019 και φυσικά για το δυνάμωμα των οργανώσεων μας σε τοπικό επίπεδο… Το κόμμα δεν πρέπει να είναι μόνο το αυτί μας στην κοινωνία αλλά και ενεργός παράγοντας κινητοποίησης της κοινωνίας. Μέσα στα συνδικάτα, μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στη Νεολαία, μέσα στις επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.  Όχι μόνο για να στηρίζει την κυβέρνηση αλλά και για να κρίνει την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που κυβερνά και κρίνεται αυστηρά για το ήθος της πολιτικής του διακυβέρνησης. Διαθέτουμε άλλο ήθος, διάθεση για προσφορά και όχι διάθεση για θέσεις. Προτείνω να εκλεγεί και μια Επιτροπή Δεοντολογίας, γιατί δεν θα πρέπει να αφήνουμε ούτε χαραμάδα στην προπαγάνδα του όλοι είναι ίδιοι. Δεν είμαστε ίδιοι και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι”.
Όλη η ομιλία του Α. Τσίπρα ΕΔΩ
http://www.aftodioikisi.gr/politiki/tsipras-entoles-gia-anoigma-stin-aftodioikisi-enopsei-eklogon-tou-2019/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...