Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Παρασκευόπουλος: Ισχυρά συμφέροντα θέλουν να φύγει η κυβέρνηση

Συνέντευξη στην εκπομπή Αταίριαστοι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ παραχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, το μεσημέρι της Πρασκευής.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε να υποστηρίξει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για τη δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη που προκάλεσε θύελλα αντιοδράσεων, ότι: «η Δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της αλλά δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός», επιχειρηματολογώντας πως: «Όποια γνώμη και αν εξέφρασε ο πρωθυπουργός, στο δια ταύτα κατέληξε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη», ενώ παράλληλα τόνισε ότι:
«εναλλασσόμενη και εντελώς αβάσιμη η κατηγορία: μια το υπουργείο κατηγορείται για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, και μια κατηγορείται ότι δεν παρεμβαίνει» κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.
Ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η άποψη του υπουργού ότι «ισχυρά συμφέροντα θέλουν να φύγει η κυβέρνηση», που εξέφρασε μέσω της εκπομπής και αυτό με αφορμή την κριτική που ασκείται για όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου που προωθείται.
«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, μονό σε ακραίες περιπτώσεις αναμειγνυόμαστε όπως οι κρίσεις των δικαστών που είναι αρμοδιότητα του υπουργικού συμβουλίου και το θέμα των πειθαρχικών συμβουλίων των δικαστών. Η κυβέρνηση δεν μπλέκεται στα ποδιά της Δικαιοσύνης» κατέληξε ο υπουργός.
 
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...