Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΝΔ: Νέο αίμα και επιχείρηση αποδόμησης του Τσίπρα

Η Θεσσαλονίκη τόπος του εγκλήματος για τον πρωθυπουργό, χώρος αλήθειας για το Μητσοτάκη κατά τη ΝΔ. Αγκάθι για το εσωτερικό της ΝΔ παραμένει το θέμα ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου μετά και την παρέμβαση της Κομισιόν
Με μέλημα να αναδείξει καινούργια πρόσωπα στη «βιτρίνα» του κόμματος αλλά και με την παλιά δοκιμασμένη τακτική του σκληρού αντιπολιτευτικού ροκ πορεύεται στο δρόμο για τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την ώρα που την εκπροσώπηση του κόμματος ο Γιώργος Κουμουτσάκος θα τη μοιράζεται με τους Κώστα Κυρανάκη και Σοφία Ζαχαράκη (ανακοινώθηκαν χτες ως οι αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου
της ΝΔ), εξαπέλυε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» αναφερόμενος στο γεγονός ότι από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός το 2014 είχε εξαγγείλει το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που τον έφερε στην εξουσία και το 2015 το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημόνιο που μόλις είχε υπογράψει.


Στόχος της Πειραιώς είναι η προσωπική αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα και η ανάδειξη της αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με κυρίαρχη επιδίωξη τη διαμόρφωση κλίματος θερμής υποδοχής από την κοινή γνώμη των όσων θα πει από το βήμα της φετινή ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην κατεύθυνση αυτή, στη ΝΔ ευελπιστούν ότι θα λειτουργήσουν θετικά και οι προωθήσεις άφθαρτων προσώπων στη πρώτη στελεχική γραμμή, αρχής γενομένης από το επικοινωνιακό επιτελείο. Πάντως από το κόμμα της αξιωματικής. Αναμένεται μάλιστα να ακολουθήσει μια σειρά νέων γαλάζιων στελεχών που το επόμενο διάστημα θα βρεθούν στο προσκήνιο, αντικαθιστώντας άλλα παλαιότερα που -κατά κάποιους- παραπέμπουν στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα των περασμένων δεκαετιών στο οποίο η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται εισηγήσεις από συνεργάτες του να ανανεώσει ριζικά και τον κατάλογο των τομεαρχών και των γραμματέων του κόμματος, ωστόσο οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα και σίγουρα, αν αποφασίσει αλλαγές, θα τις κάνει μετά τη ΔΕΘ. 
Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ επιχειρεί επικοινωνιακή αντεπίθεση στους σχεδιασμούς του Μαξίμου για την παρουσία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. «Πριν ξεκινήσει την επιστροφή του στον τόπο του εγκλήματος και των κάλπικων υποσχέσεων, τον καλούμε να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει», τόνισε χθες ο Γιώργος Κουμουτσάκος, θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων που σχετίζονται με παλαιότερες εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ζάκυνθο, δίνοντας έμφαση στα θέματα της οικονομίας, κατήγγειλε την υπερφορολόγηση που, όπως είπε, σκοτώνει την επιχειρηματικότητα και αντιπρότεινε τη «συμφωνία αλήθειας» που θέλει να συνάψει με την κοινωνία και άπτεται του τριπτύχου «περιορισμός δαπανών – μείωση φορολογικών συντελεστών – προσέλκυση και στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων». Οξεία είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις τηλεοπτικές άδειες, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «επιδιώκει ολιγοπώλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να έχει το μονοπώλιο στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης». Προαναγγέλλουν μάλιστα και την κατάργηση του «νόμου Παππά».
Από την άλλη σε πραγματικό αγκάθι για το εσωτερικό της ΝΔ εξελίσσεται το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του Αντρέα Γεωργίου μετά και την υποστηρικτική προς τον τελευταίο παρέμβαση της Κοιμισιόν. Τα στελέχη της ΝΔ συνεχίζουν επισήμως να βρίσκονται σε αμηχανία όταν καλούνται να τοποθετηθούν δημοσίως, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να τοποθετηθεί δημοσίως από το βήμα της ΔΕΘ επί της ουσίας της υπόθεσης, που σχετίζεται με την αποτίμηση της πενταετίας Καραμανλή, πέρα και έξω από τις δικαστικές εκκρεμότητες του πρώην ισχυρού άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (realfm) αρκέστηκε να πει πως «για εμάς υπαίτιος για την πορεία της χώρας, την ένταξή της στη μνημονιακή της φάση και τη συνεργασία με το ΔΝΤ έχει ονοματεπώνυμο. Έγινε δια χειρός Γιώργου Παπανδρέου».
 http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...