Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΒΟΜΒΑ: Oι ΗΠΑ βάζουν τέλος στην ελληνική κρίση

H Wall Street Journal αναφέρει σε νέο άρθρο της, ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να εκθέσουν την ελληνική κρίση.
Όπως γράφει, από τον Φεβρουάριο ο πρόεδρος Ομπάμα στάθηκε απέναντι σε πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ως προς τη συνέχιση της λιτότητας, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να πιέζονται χώρες που βρίσκονται βυθισμένες στην ύφεση.

Ο γνωστός αρθρογράφος Σάιμον Νίξον, γράφει για το ρόλο που επιδιώκει να παίξει ο αμερικανικός παράγοντας και για τις δυνατότητες που έχει να παρέμβει στις εξελίξεις. Από εκείνη την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ μέχρι και πρόσφατα, καμία άλλη δημόσια
νύξη δεν είναι εμφανιστεί από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Τα πάντα άλλαξαν λίαν προσφάτως με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες Λιου-Τσίπρα, αλλά και τις δηλώσεις του πρώτου στην πρόσφατη συνάντηση των G7. Εκεί έκανε λόγο για μεγαλύτερη ευελιξία, προειδοποιώντας και τις δύο πλευρές ότι η μικροπολιτική είναι ένα επικίνδυνο πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.

Κατά τον Νίξον, η παρέμβαση του Λιου δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Τη στιγμή που η Αθήνα διαμηνύει ότι πλησιάζει η συμφωνία,το κλίμα στους G7 ήταν ότι παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, δεν τίθεται θέμα άμεσης επικύρωσης μιας συμφωνίας.
http://www.redder.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...