Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Η απόγνωση είναι αδιέξοδο που όμως μπορεί να γίνει δρόμος ξανά!


Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση. Στη δουλειά μου έβρισκα κυρίως επαγγελματίες που ένιωθαν πως είναι σε ένα αδιέξοδο. Επαγγελματίες που σε κάποια φάση της δουλειάς τους, τα πράγματα πήγαν στραβά και βρέθηκαν σε οικονομική ασφυξία και σε μεγάλα προβλήματα. Και εγώ βρέθηκα σε τέτοια κατάσταση και ξέρω πως είναι να νιώθεις την τεράστια αβεβαιότητα για το αύριο. Να νιώθεις πως δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου, σε όσα πρέπει να πληρώσεις. Να νιώθεις πως θα πρέπει να δικαιολογηθείς σε άλλους και να δοκιμάσεις την αυτοεκτίμησή σου και την αξιοπρέπειά σου. Ξέρω πως είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και πως πολλές φορές σε πιάνει το παράπονο γιατί ξέρεις πως αξίζεις περισσότερα.
Αν όμως κάποιος φτάσει σε αυτή τη κατάσταση δεν έχει νόημα να αναπολεί παλιότερες στιγμές ούτε

να ψάχνει τις αιτίες που έφτασε στη παρούσα φάση ειδικά αν δεν έχει σκεφτεί και δεν έχει αρχίσει να κάνει κάτι για να αλλάξει όσα συμβαίνουν. Η ακινητοποίηση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι οι στιγμές που παγώνεις και αρχίζεις να αναβάλλεις όσα περισσότερα μπορείς και ειδικά τις σκληρές αποφάσεις που θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Είναι οι στιγμές που προσπαθείς να πάρεις μόνο χαρά, να ξεχαστείς λίγο, να αλλάξεις το μυαλό σου ή να σκεφτείς καθαρά. Τελικά όσο περνάει ο χρόνος η κατάσταση χειροτερεύει και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις γίνονται πιο δύσκολες. Το αδιέξοδο γίνεται ολοένα πιο απόλυτο.
Σε τέτοιες στιγμές το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι:
1. Να αποδεχτείς την παρούσα κατάσταση ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ. Δεν έχει κανένα νόημα να απορείς και να σκέφτεσαι πως έφτασες μέχρις εδώ. Δέξου την.
2. Να δεις τις ενναλακτικές που έχεις. Κάτσε και γράψε τις μάλιστα όσο περίεργο και αν σου φαίνεται. Γράψε τι πρέπει να κάνεις για να σώσεις ό,τι μπορείς και τι πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς στο μέλλον.
3. Βάλε προτεραιότητες. Γράψε δίπλα από κάθε επιλογή και κάθε κίνηση που πρέπει να κάνεις, έναν αριθμό ανάλογα με την σπουδαιότητα της και τις συνέπειες που έχει ΑΝ δεν την κάνεις.
4. Άρχισε να κάνεις τις κινήσεις σύμφωνα με όσα έγραψες το συντομότερο, ακόμα και τώρα, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ. Δάγκωσε τα χείλη σου και ξεκίνα. Πάρε δύναμη από όπου μπορείς, προσευχήσου αν χρειαστεί, ζήτα την υποστήριξη όσων μπορούν να καταλάβουν και ΞΕΚΙΝΑ. Θα δεις πως όσο πιο γρήγορα κάνεις όσα πρέπει τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ανακούφιση όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Ακόμα και αν το αποτέλεσμα, ειδικά σε επαγγελματικά θέματα, δεν είναι αυτό που θα ήθελες, να ξέρεις πως θα είναι πολύ καλύτερο από το αν καθυστερούσες πολύ να πάρεις τις αποφάσεις σου και να κάνεις τις κινήσεις σου.
Ζούμε στιγμές και καιρούς με τεράστιες προκλήσεις. Ο καθένας επαγγελματίας και ειδικά αυτοί που ασχολούνται με τις πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα, είναι σε μια καταιγίδα που πρέπει να πιλοτάρουν το σκάφος με δύναμη, αποφασιστικότητα και όραμα.
Πάρε λοιπόν το δικό σου σκάφος στα χέρια σου και βγάλ’ το από την καταιγίδα αυτή. Είναι δική σου δουλειά.
http://www.nextdeal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...