Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Παίρνουν το κόμμα από τον Τσίπρα;


Η κουφόβραση της απελπισίας στην λαική βάση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις στην ηγεσία του κόμματος.
Παρότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει πανίσχυρος στην θέση του, η εσωκομματική αντιπολίτευση οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα.
Πρωταγωνιστικό ρόλο σ΄αυτή έχει η σημερινή Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου-κόρη του μεγαλοδικηγόρου Νίκου Κωνσταντόπουλου-η οποία έχει καταφέρει να αποκτήσει ερείσματα τόσο στην αντιμνημονιακή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ακροδεξιά με το διαρκές-σχεδόν επιδεικτικό φλερτ προς την Χρυσή Αυγή.

Μια Χρυσή Αυγή η οποία στηρίζεται από πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα, εδώ στην Κολομβία των Βαλκανίων.
Οποιος διαβάσει προσεκτικά τα άρθρα που δημοσιεύουν οι ιστότοποι των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι η οργή για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα ξεχειλίζει πίσω από τις γραμμές.
Αναδημοσιεύουμε από άρθρο της ιστοσελίδας rproject.gr>
[Η Αρι­στε­ρά, εντός και εκτός ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, πρέ­πει να δώσει τις δυ­νά­μεις της για τη στή­ρι­ξη, το
συ­ντο­νι­σμό και την κλι­μά­κω­ση των αγώ­νων. Η κι­νη­μα­τι­κή πίεση, «από τα αρι­στε­ρά και από τα κάτω», πάνω σε μια κυ­βέρ­νη­ση που εγκα­τα­λεί­πει τις προ­ε­κλο­γι­κές της δε­σμεύ­σεις και βα­δί­ζει πα­ρα­παί­ο­ντας προς έναν συμ­βι­βα­σμό μνη­μο­νια­κό και «ατι­μω­τι­κό»,
δεν είναι απλώς κα­λο­δε­χού­με­νη, αλλά και θε­με­λιώ­δης όρος για να μεί­νει ανοι­χτό το «πα­ρά­θυ­ρο» της πάλης για την κα­τάρ­γη­ση των μνη­μο­νί­ων και την ανα­τρο­πή της λι­τό­τη­τας.]
Σ΄ αυτή την οργή φρόντισε να επενδύσει πολύ νωρίς η σημερινή πρόεδρος της Βουλής.
Στην διάρκεια μάλιστα της χθεσινής συνεδρίασης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Δραγασάκη για την αθέτηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα σ΄αυτούς τους 3 μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι περνούσε από το χέρι για να δείξει ότι είναι εν δυνάμει διάδοχος του Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος. Δεν είχε ούτε καν την "διπλωματική" υπομονή του Βενιζέλου ώστε να αφήσει χρόνο στον σημερινό πρωθυπουργό να αναπνεύσει. Τον πριόνιζε-πολύ συχνά ατσούμπαλα-από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Κάποιοι είχαν πει τότε ότι την ενόχλησε το γεγονός ότι δεν πήρε το Υπ. Δικαιοσύνης-αν και σαν Πρόεδρος της Βουλής εκμεταλεύτηκε και την παραμικρή ευκαιρία χολυγουντιανής επικοινωνίας του εαυτού της.
Η Κωνσταντοπούλου και όσοι την στηρίζουν, εντός κα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμοι για την Μεγάλη Νύχτα των Καννών Νο2!
http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...