Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Υπουργεία και Φορείς Υγείας καταντήσανε Όργανα Καπνοβιομηχανιών

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ένα θέατρο παραλόγου το οποίο επειδή χρόνια το παρακολουθούμε από πολύ κοντά μας φέρνει μια εμετική διάθεση.

Παρακολουθούμε διασκέψεις, συγκεντρώσεις, διαφημιστικές αντικαπνιστικές καμπάνιες που μόνο σκοπό έχουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Με ύφος χιλίων καρδιναλίων έγιναν πρόσφατα σχετικές ανακοινώσεις στην Βουλή και αυτά που άκουσαν τα αυτάκια μας από τους υπευθύνους  μας έκαναν να χαμογελάμε πικρόχολα.
Σε ένα έδρανο πασαρέλα στην Βουλή στήθηκαν οι υπερασπιστές της Δημόσιας Υγείας και ο υπεύθυνος της διαφθοράς.
Είπαν πολλά αλλά από κάτω υπήρχε κοινό που δεν γνώριζε στην ουσία τι λέγανε οι εν λόγω κύριοι.
Δεν έγιναν ερωτήσεις ουσίας…. Γίνανε μόνο διαγγέλματα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης.
Οι ερωτήσεις που έχουμε να κάνουμε σήμερα δημόσια προς τους κ.κ. Σούρλα, Κρεμαστινό, Μπεχράκη και την Υφυπουργό Υγείας κα. Παπακώστα είναι οι εξής:
1) Από το 2011 ισχύει νομοθεσία περί ιχνηλατήσεως καπνοβιομηχανικών και αλκοολούχων ποτών δίχως να έχει μπει σε εφαρμογή από τα αρμόδια Υπουργεία ο μηχανισμός ελέγχου λαθρεμπορίου των συγκεκριμένων προϊόντων.
Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει κυρίες και κύριοι για να εφαρμόσετε τον    νόμο?
2) Κύριε Μπεχράκη ως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος και του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος (ENSP) γιατί σιωπήσατε τον Απρίλιο του 2014 όταν ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης καταργούσε 16 ευεργετικές διατάξεις περί καπνίσματος και σε πολυνομοσχέδιο άσχετο που αφορούσε τα γάλατα πέρασε όλα αυτά διότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από τις καπνοβιομηχανίες?
3) Κύριε Μπεχράκη, δεν αντιληφθήκατε τότε ότι ο κ. Χατζηδάκης καταπάτησε σύμβαση – πρωτόκολλο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας που αφορά το κάπνισμα?
4) Κύριε Μπεχράκη, δεν αντιληφθήκατε ότι ο κ. Χατζηδάκης κατήργησε σχετική γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αφορούσε την απελευθέρωση του επαγγέλματος του καπνοπώλη που στην ουσία το τσιγάρο είναι εξαρτησιογόνα ουσία?
5) Κύριε Μπεχράκη, δεν αντιληφθήκατε ότι ο κ. Χατζηδάκης έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια σχετική απόφαση που αφορούσε Περίπτερα – Καπνοπωλεία – Ψιλικά ως τα μόνα καταστήματα που δικαιούνται να πωλούν καπνοβιομηχανικά προϊόντα?
6) Κύριε Μπεχράκη, δεν σας είδαμε να αντιδράτε σε σχετικό πολυνομοσχέδιο του κ. Στουρνάρα (Νοέμβριος του 2012), όταν καταργούσε απαγορεύσεις καπνοβιομηχανιών και χονδρεμπόρων καπνικών να ιδρύουν καταστήματα λιανικής πώλησης καπνικών.
7) Κ.κ. Κρεμαστινέ και Μπεχράκη, δεν σας είδαμε να αντιδράτε όταν οι συναρμόδιοι Υπουργοί παραβιάζοντας το Σύνταγμα, καταργούσαν ευεργετική διάταξη που αφορούσε ευεργέτημα της ελληνικής πολιτείας προς Αναπήρους και Θύματα Πολέμου, ΑΜΕΑ κλπ.
Τώρα έρχεστε ως νέοι Δον Κιχώτες να υπερασπιστείτε τάχα δήθεν την Δημόσια Υγεία.
Σας ακούμε να υπερηφανεύεστε ότι κατορθώσατε να βάλετε καπέλο 0,05€ σε κάθε πακέτο τσιγάρων υπέρ υγείας.
Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό γιατί το κάνατε αυτό…!!!
Πείτε ότι αυτό βόλευε τις καπνοβιομηχανίες διότι βάλανε καπέλο 0,10€ σε κάθε πακέτο τσιγάρων και με αυτή την κίνηση τους χαρίσατε το πραγματικό κόστος παραγωγής ενός πακέτου τσιγάρων.
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΙΝΑΙ 0,04 – 0,07 ΣΕΝΤΣ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ!!! (Επίσημα στοιχεία Minnesota– USA).
Αντί λοιπόν με μια απλή υπουργική απόφαση ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας να δώσει έξτρα κονδύλια προς το Υπουργείο Υγείας, από τους εμμέσους φόρους που εισπράττει από τα καπνικά, στήσατε όλοι μαζί αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι με τους καταναλωτές με αποτέλεσμα να κερδίσουν πάλι στην ουσία μόνο οι καπνοβιομηχανίες.
Ωραίο το colpo grosso εκ μέρους σας αλλά αυτά τα παιχνίδια μόνο στο Ελλαδιστάν έχουν πέραση.
Τώρα βλέπουμε κάτι άλλο…
Να υπερασπίζεστε διαφημιστική αντικαπνιστική καμπάνια με την χορηγία όλων των καταδικασμένων καπνοβιομηχανιών σε παγκόσμια κλίμακα για λαθρεμπορία.
Τελικά μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς εκπροσωπείτε?
Το δημόσιο συμφέρον υγείας ή τις καπνοβιομηχανίες?
Τα λόγια σας δείχνουν στον κόσμο το πρώτο, αλλά οι πράξεις σας στην ουσία δείχνουν το δεύτερο.
Κύριε Μπεχράκη φαίνεται ότι γρήγορα ξεχάσατε το παρελθόν σας…
Εσείς δεν ήσασταν που διαφημίζατε στα ΜΜΕ το BIO-FILTER της ΣΕΚΑΠ?
Σας παρακολουθούμε πολύ καιρό τώρα και κάπου μας έχετε μπερδέψει!
Από την μια κάνετε δηλώσεις και κατηγορείτε τον νυν Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη ότι παίρνει χορηγίες από την PHILLIP MORRIS και από την άλλη κατηγορείτε τους περιπτεράδες σε τηλεοπτική εκπομπή ότι για όλα φταίνε αυτοί…
Δεν σας είδα όμως να ανησυχείτε και να αντιδράτε όταν τα περίπτερα με το πολυνομοσχέδιο του κ. Στουρνάρα περνάγανε στην αρμοδιότητα των Δήμων και μελλοντικά θα δίνονται σε θυγατρικές εταιρείες των καπνοβιομηχανιών.
Μήπως όλες αυτές οι δηλώσεις σας είναι για να ρίχνετε στάχτη στα μάτια του κόσμου και για το θεαθήναι?
Κύριε Μπεχράκη, στην τελευταία σας δημόσια τοποθέτηση ότι καταφέρατε μείωση καπνιστών 30% σε 5 χρόνια σας λέω μόνο τούτο: « Οι δηλώσεις σας ακούγονται σαν ανέκδοτο της χρονιάς.
Ο ΙΟΒΕ λέει ότι το λαθρεμπόριο καπνικών είναι περίπου 27%, εσείς λέτε ότι μειώσατε 30% το κάπνισμα, άρα το σύνολο είναι περίπου 57% λαθρεμπόριο.
(Δείτε επίσημα στοιχεία τζίρων καπνοβιομηχανιών καθώς και «εξαγωγών»)
ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.
Κύριε Μπεχράκη, πατάτε ταυτόχρονα με τα πόδια σας σε δύο βάρκες και αυτό είναι επικίνδυνο για την αξιοπρέπεια σας.
Ξεκαθαρίστε ακριβώς τι εκπροσωπείτε στην Ελλάδα διότι όπως γνωρίζετε η Πρόεδρος της ΠΟΥ κα. Μάργαρετ Τσαν έχει πει επί λέξει «Η Ελληνική Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς συναλλάσσονται υπέρ συμφερόντων καπνοβιομηχανιών».
Κα Παπακώστα, ως νέα Υφυπουργός Υγείας δυστυχώς, κατά την προσωπική μας γνώμη, σας έχουν παραπλανήσει σε θέματα που αφορούν Δημόσια Υγεία και καπνοβιομηχανικά προϊόντα.
Σας είδαμε στην Βουλή των Ελλήνων τον Απρίλιο του 2014 σε σχετικό νομοσχέδιο τερατούργημα σε βάρος των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών που κατέθεσε προς ψήφιση ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης, ως βουλευτής συμπολίτευσης να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών με πάθος, με γνώση στα λεγόμενα σας άσχετα εάν δεν εισακουστήκατε.
Εκείνη την ημέρα ήσασταν η μοναδική Βουλευτής από την Συμπολίτευση που είπατε τα πράγματα με το όνομα τους.
Στο αρχείο YOUTUBE – Synpeka έχει καταγραφεί η ομιλία σας και σας την θυμίζω:
Δημοσιεύτηκε στις 16 Απρ 2014
Ομιλία Κατερίνας Παπακώστα στη Βουλή στο Νομοσχέδιο ''Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών''. 
Στο νομοσχέδιο, η Κατερίνα Παπακώστα ζήτησε από τον Υπουργό, καταθέτωντας Τροπολογία, να επαναφέρει το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο για τη μεταβίβαση της άδειας των περιπτέρων προς τις συζύγους και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας των αδειούχων, ένα κοινωνικό ευεργέτημα σε αναξιοπαθούντες, το οποίο ούτε δημοσιονομικό κόστος στο κράτος έχει, ούτε αποτελεί περιορισμό στο άνοιγμα του επαγγέλματος. Η πρόταση έγινε δεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών, προβλέποντας τη διατήρηση των ισχυουσών αδειών και τη μεταβίβασή τους στη σύζυγο του αποθανόντος δικαιούχου για 10 χρόνια ή στα ενήλικα τέκνα αυτού, εφόσον ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ (67% και άνω). 
Επίσης, στο ίδιο νομοσχέδιο, κατέθεσε Τροπολογία να προβλεφθεί, νομοθετικά, η πλήρης απαλλαγή ή η μείωση ως 50% από τα δημοτικά τέλη, για τους κατοίκους, που είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονικές οικογένειες, άποροι ή με αναπηρίες. Η πρακτική αυτή έχει, ήδη, ξεκινήσει να εφαρμόζεται για κάποιες κατηγορίες σε ορισμένους Δήμους, συνέστησε, όμως, τη νομοθετική πρόβλεψή της, προκειμένου να υπάρχει μια ενιαία προστασία των κατηγοριών αυτών, σε όλους τους Δήμους της χώρας. Δυστυχώς, η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών.
Κα. Παπακώστα, καλό θα ήταν ως Υφυπουργός Υγείας να βλέπετε όλες τις σχετικές εισηγήσεις με περισσότερη καχυποψία διότι όλοι αυτοί που εκπροσωπούν συμφέροντα καπνοβιομηχανιών έχουν σπουδάσει και κατέχουν πτυχία που το μαύρο το παρουσιάζουν άσπρο.
Δείτε σχετικό link
«ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ», ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Γεώργιος Π. Δούκα
Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής
http://www.synpeka.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...