Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Παπούλιας: Υποφέρουμε, η κρίση δεν θα μας νικήσει


Μήνυμα ομοψυχίας για την υπέρβαση της κρίσης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας με δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
«Ο ελληνικός λαός σήμερα αγωνίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Υποφέρουμε. Το ξέρω. Εύχομαι με αλληλεγγύη, αγάπη και ενότητα να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες όσων πολέμησαν και σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά...Η κρίση δεν θα μας νικήσει και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε: «Ήταν μια εξαιρετική παρέλαση. Η Ελλάδα και οι ένοπλες δυνάμεις, ο λαός όλοι είμαστε πολύ δυνατοί, είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την όποια απειλή...Είναι μια εξαιρετική μέρα μνήμης, μια ημέρα εξαιρετικής τιμής και σεβασμού προς εκείνους που το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ότι η δημοκρατική Ευρώπη μπορεί να επικρατήσει».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τον κ. Παπούλια την παρέλαση είπε: «Η σημερινή δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης αλλά και ελπίδας για το μέλλον…Εγγυητής της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τις οποίες θαυμάσαμε σήμερα. Στέλνουμε μήνυμα ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στη γειτονιά μας και μήνυμα προς τον ελληνικό λαό που πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος».
Παρέλαση για... λίγους και στη Θεσσαλονίκη
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε στις 11.00 στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε στη 1.10 με έναν εντυπωσιακό επίλογο με ελιγμούς και χαμηλές πτήσεις από F-16.

Ο κ. Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού και παρακολούθησε μαζί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών (πεζοπόρων και μηχανοκίνητων) τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων ήταν αποκλεισμένη με κάγκελα σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της.
Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη παρέλασαν και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων.Οι στρατιωτικοί σκύλοι ανήκουν στο Γ' Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο στρατόπεδο «Γ. Μακρή» στη Θέρμη.
Επί ποδός βρεθηκαν 2.000 αστυνομικοί για την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...