Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Π. Καμμένος: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ, ο λαός δεν πρέπει να τον πληρώσει»

«Παράνομο και αντισυνταγματικό» χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ο πρόεδρος των ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και κάλεσε το λαό να μην τον πληρώσει

Αντίθετος στην επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) δήλωσε και πάλι ο πρέοδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, ο οποίος, μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να τον πληρώσει. Σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Καμμένος προέτρεψε τους πολίτες να μην καταβάλλουν τον συγκεκριμένο φόρο, χαρακτηρίζοντας τον παράνομο και αντισυνταγματικό.
«Δεν μπορεί να μιλάμε για φορολογία, η οποία είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Τον αντέγραψαν, λέει, από τη Ρουάντα. Είναι δικαίωμα τους στη Ρουάντα να κάνουν αυτό που θέλουν και ο λαός της χώρας να αντιστέκεται. Αλλά στην Ελλάδα δεν μπορεί η ιδιωτική περιουσία να καταργείται», είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.
και πρόσθεσε: «Έτσι όπως μπαίνει ο φόρος που μπαίνει σε ακίνητα, ιδίως άνευ εισοδήματος, είναι φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Αυτό τον φόρο δεν πρέπει να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...