Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Βενιζέλος: Θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης η τρόικα


Picture 0 for Βενιζέλος: Θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης η τρόικα
Μήνυμα ότι το Μνημόνιο έχει τελειώσει έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως «η χώρα θα βγει από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση».
«εις πείσμα όσων έχουν οικοδομήσει την ύπαρξή τους στο Μνημόνιο, το Μνημόνιο τελειώνει», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, «η τρόικα θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης. Η χώρα θα ξαναγίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα με τις υποχρεώσεις της χώρας- μέλους της Ευρωζώνης, αλλά, όπως συμβαίνει με κάθε χώρα- μέλος. Αυτή η επάνοδος στην ομαλότητα και την ισοτιμία πρέπει τώρα να είναι ο στόχος μας. Υπό την έννοια αυτή, είναι

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι κατ' επανάληψη είχε θέσει το ζήτημα να σταματήσει αυτή η πρακτική της διαρκούς παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα και της ανάμειξής της στην καθημερινή λειτουργία Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών.
«Από την άποψη αυτή είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα είναι σύντομη η παρουσία της στην Αθήνα και ένα μέρος των επαφών θα γίνεται εκτός Ελλάδος, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι ή αλλού. Αυτό δεν είναι μια απλή συμβολική κίνηση ότι αλλάζουμε σελίδα, είναι και μια ενθάρρυνση να κινηθούμε εμείς με βάση τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες, όπως είναι υποχρέωσή μας», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...